BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 45€

Dan žena - 12 drugačijih ideja za poklon

Skup žena i idealni pokloni za dan žena

Međunarodni dan žena ili popularno zvani Osmi mart, koji se obilježava 8. ožujka, više je od običnog datuma na kalendaru. To je dan koji slavi nevjerojatna postignuća žena kroz povijest, a istovremeno podsjeća na kontinuiranu borbu za ravnopravnost i pravdu. Na taj dan odaje se počast borbi za ženska prava te ekonomsku, političku i socijalnu jednakost.

Prvi Međunarodni dan žena obilježen je početkom 20. stoljeća, u vrijeme kada su žene širom svijeta počele masovno tražiti svoja prava, uključujući pravo glasa, bolje radne uvjete i ravnopravnost. Od tada, 8. ožujka postao je globalni dan akcije za promicanje ravnopravnosti spolova i priznavanje doprinosa žena u svim segmentima života.


Skup žena u povorci za Međunarodni dan žena

Svake godine, ovaj globalni fenomen služi kao podsjetnik da izrazimo ljubav i zahvalnost prema ženama u našim životima. To je jedan dan u godini kada majkama, tetama, sestrama, partnericama, prijateljicama ili kolegicama, možemo pokazati koliko nam znače.

Svaka je žena posebna i drugačija. Unikatna. Izraziti ljubav svojoj najdražoj ženskoj osobi možete na mnogo načina. Najčešće se žene na ovaj dan daruje cvijećem, čestitkom ili bombonijerom, no mi vam u ovom tekstu donosimo inspiraciju za ponešto drugačije poklone, koji će izmamiti osmijeh na lica vama dragih žena i tako učiniti ovaj dan zaista posebnim.

Coeur Frivole Femme - Eau de Parfum 100 ml

Coeur Frivole Femme poklon parfem za žene

Parfem je jedan od onih klasičnih poklona s kojim gotovo da ne možete pogriješiti, ako znate kakve mirise voli. Coeur Frivole Femme je ženstveni parfem zahvaljujući kojem se žena osjeća lijepo od glave do pete. Idealan je poklon za mamu, djevojku ili suprugu.

Lombard Cutlery - ovalna drvena četka

Lombard Cutlery ovalna drvena četka s motivom ruže kao poklon za žene

Ova kvalitetna četka izrađena od bukova drva savršen je poklon za žene koje vole njegovati svoju kosu. Četka odgovara svim tipovima kose, a birati možete između dva romantična, cvjetna dizajna. Osim toga je i eco-friendly jer je djelomično izrađena od recikliranih materijala.

Lumines - astro svijeća s prirodnim kamenjem

Lumines Astro svijeća s horoskopskim znakom za žene

Gotovo svi imamo barem jednu prijateljicu ili dragu kolegicu koja je ljubitelj horoskopa. Baš za nju imamo idealan poklon, a to je ova mirisna svijeća s prirodnim kamenjem. Dostupni su svi horoskopski znakovi te samo trebate odabrati njezin i oduševiti je jednostavnim, a opet tako posebnim poklonom koji će je sigurno oduševiti!

Miss Cake - profesionalni slastičarski set

Miss Cake profesionalni slastičarski poklon set

Ovaj set od 137 komada različitog pribora za izradu slastica razveselit će svaku ženu koja voli pripremati razne deserte. Bilo da se radi o mami, teti, ujni, strini ili baki - svi imamo barem jednu ženu u svom životu koja radi najbolje kolače na svijetu i zato zaslužuje vrhunski set s kojim će svaku slasticu pretvoriti u mini remek djelo.

Labor Pro Santai - valjak za masažu lica od žada

Labor Pro Santai kamen i valjak za lice od čistog žada

Valjak za masažu lica od žada poklon je koji će zadovoljiti svaku ženu koja voli njegovati svoju kožu, bilo da se radi o sestri, prijateljici ili boljoj polovici. Prirodni sastav žada čini ga idealnim za masažu lica, a djeluje relaksirajuće i pruža umirujuće iskustvo. Ovaj valjak pomaže u smanjenju natečenosti, poboljšanju elastičnosti kože i poticanju prirodnog sjaja.

WarmPro - praktični set šalica & grijač

WarmPro šalica koja grije napitak u njoj, odnosno održava čaj ili kavu toplim

Vjerojatno nema boljeg poklona za sve ljubiteljice toplih napitaka poput kave i čaja! WarmPro set sadrži USB grijač, šalicu s poklopcem i žličicu, no može se koristiti i s drugim šalicama. Zahvaljujući grijaču, njezino omiljeno piće satima se neće ohladiti.

Goldsy - pametni ručni sat

Goldsy pametni ručni sat u zlatnoj boji za žene

Goldsy je pametni sat dizajniran u elegantnom stilu. Idealan kao poklon djevojci ili supruzi koja vodi aktivan život, a ne preferira potpuno sportske satove. Ovaj sat moći će bez problema koristiti svakodnevno i kombinirati ga uz sve odjevne kombinacije.

Melcap - Gold Style Ellissi figaro

Melcap Ellissi gold style figaro uvijač za kosu za žene

Ovaj uvijač za kosu ispunit će očekivanja svake žene koja voli valove i kovrče u kosi. Kvalitetan, s četiri postavke temperature i pametnom kontrolom temperature osigurava sigurno i precizno oblikovanje kose.

Chakral - set prirodnog kamenja

Chakral poklon set raznog dragog kamenja u crnoj kutiji

Ako u svom životu imate blisku osobu, poput mame, bake, tete ili bliske prijateljice za koju znate da  voli biti okružena pozitivnom energijom, prakticira meditaciju ili je zanima astrologija - ovo je savršen poklon za nju. Set od 14 unikatnih čakra kristala koji blokiraju negativnu energiju i dopinose osobnoj ravnoteži, sreći i miru.

Labor Pro - ogledalo za make-up

Labor Pro LED make-up ogledalo za šminkanje za žene

Prijenosno ogledalo za šminkanje idealno je za žene koje su često u pokretu. Njegov sklopivi dizajn omogućava jednostavno spremanje u gotovo svaku torbu, a 12 ugrađenih LED dioda osigurava prilagodbu osvjetljenja prema potrebi. Dostupno je u crnoj i bijeloj boji.

Hennessy - vintage ženski novčanik

Hennessy vintage ženski novčanik u crvenoj boji od eko kože

Novčanik je možda tipičan ženski poklon, no nema ništa loše u tome, pogotovo ako znate da vašoj bliskoj osobi baš treba jedan novi. K tome, ako je ljubiteljica vintage komada, onda je ovaj elegantni novčanik od eko-kože pun pogodak! Dostupan je u smeđoj i crvenoj boji.

The Mary - elegantni medaljon Djevica Marija

The Mary ogrlica i privjesak s motivom Djevice Marije u zlatnoj boji s cirkonima

Savršeno simboličan poklon za mamu ili baku kojoj je vjera bitan dio života. The Mary je ogrlica s privjeskom Djevice Marije, izrađena od nehrđajućeg čelika koji jamči dugotrajnost.

Za kraj

Osnaži i podrži ženu ilustracija

Međunarodni dan žena prilika je da dobro razmislimo o ulozi i doprinosu žena u našim životima i društvu. Ovaj dan potiče nas da razmišljamo ne samo o poklonima, već i o načinima na koje možemo pridonijeti stvaranju ravnopravnijeg svijeta. Kroz promišljene poklone i akcije, možemo pokazati pravo poštovanje i zahvalnost ženama koje oblikuju naše živote i zajednicu.

Pročitaj više: Poklon paketi za trudnice - savjeti & ideje

Ovog 8. ožujka, učinimo nešto posebno za žene oko nas, ne samo kroz materijalne poklone, već i kroz djela koja promiču jednakost, poštovanje i ljubav. Poklon, kao sitnica i znak pažnje, samo će doprinijeti uveseljavanju bliske nam ženske osobe.

Želimo sretan Dan žena svim ženama svijeta!