BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 45€

Ideje za brzi ručak - 5 jednostavnih recepata

Priprema i kuhanje brzog ručka u loncu uz jednostavne recepte.

U današnjem užurbanom načinu života, svima nam ponekad treba brz i ukusan obrok koji se može pripremiti bez puno muke. Za takve situacije, pripremili smo ideje za brzi ručak - imamo za vas 5 super jednostavnih recepata koji će zadovoljiti vaš apetit bez trošenja previše sati u kuhinji.

Varivo od poriluka

Sastojci

4 veća poriluka
2 krumpira
2 mrkve
1 luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslaca ili ulja
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
Sol i papar po želji

    Upute

    Prvo pripremite povrće. Poriluk očistite, dobro isperite i narežite na tanke kolutove. Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kolutove. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Na srednje jakoj vatri, u velikom loncu zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih pirjajte nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte narezani poriluk, krumpir i mrkvu. Nastavite pirjati nekoliko minuta, povremeno miješajući, sve dok povrće ne omekša. Sada dodajte temeljac. Pojačajte temperaturu da dođe do vrenja. Smanjite vatru pustite da se varivo kuha poklopljeno 20 do 30 minuta, dok povrće ne bude potpuno mekano. Po potrebi dodajte soli i papra.

    Tjestenina s piletinom u umaku od rajčice

    Sastojci

    200 g pilećih prsa, narezanih na kockice
    4 - 5 većih, zrelih rajčica
    200 g tjestenine po izboru
    Maslinovo ulje
    Sol, papar i začini po želji

    Upute

    Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pileće kockice i pržite dok ne postanu zlatno smeđe. Rajčice stavite u vrelu vodu na 2 do 3 minute, zatim ih izvadite i ogulite. U multipraktiku ili blenderu izmiksajte rajčice da dobijete umak. Dodajte umak od rajčice i začinite po želji. Poslužite umak preko kuhane tjestenine.

    Salata s tunom i grahom

    Sastojci

    1 konzerva tune u vodi, ocijeđena
    1 konzerva graha, ocijeđena
    Cherry rajčice
    Luk, nasjeckan
    Maslinovo ulje i limunov sok
    Sol i papar po želji

    Upute

    Pomiješajte tunu, grah, cherry rajčice i nasjeckani luk u zdjeli. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, začinite po želji.

    Grčka pita s feta sirom

    Sastojci

    Lisnato tijesto
    100 g feta sira
    100 g svježeg špinata
    2 jaja
    Sol i papar po po želji

    Upute

    Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u kalup za pitu. Na tijesto stavite nasjeckani špinat i feta sir. Umutite jaja, posolite i popaprite te prelijte preko nadjeva. Pecite u pećnici prema uputama na lisnatom tijestu. Savjet: tijesto možete brzo i jednostavno razvaljati na silikonskoj podlozi i na taj način spriječiti dodatni nered u kuhinji.

    Rižoto s lososom i povrćem

    Sastojci

    File lososa 400 g
    250 g riže
    1 mrkva
    1 luk
    voda ili temeljac
    2 češnja češnjaka
    sol, papar i peršin po želji

    Upute

    Stavite dinstati luk na maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta, dodajte naribanu mrkvu. Posolite i još kratko prodinstajte. Zatim dodajte rižu i pustite da se dinsta sve skupa 5, 6 minuta, pa tek onda dodajte vodu. Vodu postepeno dolijevajte, dok ne prekrije sve sastojke, pa kasnije kad ishlapi po potrebi dodajte još. Umjesto vode, možete koristiti i povrtni temeljac (još bolje) ako ga imate. Dok se riža tako kuha, u tavi počnite pržiti losos koji ste prethodno začinili. Kad je gotov, narežite ga na komadiće i dodajte riži. Kad se riža i povrće skuhaju, dodajte maslac i sve skupa promiješajte.

    Naše preporuke

    S ovim jednostavnim receptima za brzi ručak, više nećete morati žrtvovati kvalitetu obroka zbog nedostatka vremena. Dodatno si možete olakšati i ubrzati proces ako umjesto sjeckanja odaberete kvalitetnog pomagača poput Kitchen Buddy - kuhinjski multipraktik.

    Ovaj multipraktik jednostavan je i kompaktan, ne zauzima puno mjesta u kuhinji, a posao obavlja savršeno zahvaljujući snažnoj oštrici koja bez problema sjecka, usitnjava, miksa i gnječi.

    Osim toga, za savršeno usitnjeni češnjak tu je inovativna preša za češnjak Garliq koja štedi vaše vrijeme, a jednostavna je i praktična za upotrebu, ili naša digitalna vaga u obliku žlice koja vaganje čini nikad lakšim i bržim.

    Uživajte u brzim i ukusnim obrocima bez stresa!